Dagskurs i Kognitiv stimuleringsterapi

Kognitiv stimuleringsterapi er en evidensbasert gruppeintervensjon utviklet i Storbritannia for å bedre kognitiv funksjon og livskvalitet hos personer med mild til moderat grad av demens. Tittel Kursstart Varighet Påmelding Legg i kalender Tittel Dagskurs i Kognitiv stimuleringsterapi Kursstart 06. juni 2023 Varighet 6.5 timer Påmelding 25.05.2023 23:59 Les mer Meld meg på

06. juni 2023

Kurset er avlyst pga få deltagere

Dagskurs i Kognitiv stimuleringsterapi

 

Dato: 6. juni 2023

Tid: 08.30-15.00

Sted: Kløversenteret i Bodø (På Kløveråsen)

 

Påmeldingsfrist: 23. mai 2023

Maks antall deltakere: 24 stk

Dagkurs á 6 timer

Fagområder Demens

Kompetanse Kurset søkes godkjent for spesialitetene i klinisk sykepleie. Andre faggrupper må selv sørge for å søke godkjenning etter gjennomgått kurs

Pris 2 600,- kr inkl. kursmateriell

Vi tar forbehold om at kurs med få påmeldte, kan bli avlyst.

Det er begrenset antall plasser på dette kurset. Det er "først til mølla-prinsippet" som gjelder.

 

Overnatting og reise bestiller du selv.

 

 

 

Hva er kognitiv stimuleringsterapi i gruppe?

Kognitiv stimuleringsterapi er en evidensbasert gruppeintervensjon utviklet i Storbritannia for å bedre kognitiv funksjon og livskvalitet hos personer med mild til moderat grad av demens. Metoden har vist like god effekt som demenslegemidlene som fantes på markedet i 2003 (Spector m.fl. 2003).

Gruppebasert kognitiv stimuleringsterapi tilbyr hjernetrim på en systematisk måte, og inneholder tall-oppgaver, ordleker, kreative oppgaver, resonneringsoppgaver og spill. Det er anbefalt å ha 5-8 gruppedeltakere med to gruppeledere. Metoden kan brukes på dagaktivitetssentra, omsorgsboliger og sykehjem og kan være et godt egnet tilbud til hjemmeboende personer med demens.

Manualene

Den første manualen inneholder 14 sesjoner á 45 minutter. Sesjonene anbefales gjennomført to ganger per uke. Den andre manualen (vedlikeholdsprogram) inneholder 24 sesjoner som kan gjennomføres ukentlig.

Aldring og helse anbefaler at minst to fra hver arbeidsplass deltar på kurset som består av teori, praktiske øvelser og refleksjon, slik at det blir praktisk mulig å starte opp en gruppe straks etter kursdeltakelsen.

De som har gjennomført kurset får tilgang til materialer via en egen nettside, og de får invitasjon til å delta i et tverrfaglig nettverk for gruppeledere i kognitiv stimuleringsterapi.

Kursplan

Kursstart 06. juni 2023 Dag 1 08:30-15:00 (tirsdag 06.06) Varighet 6.5 timer Instruktør NKS Kløveråsen Ansvarlig Bodil Olsen Priser Standard kr 2.600,- Bindende påmelding Ja Påmelding 25.05.2023 23:59 Legg i kalender