KURS I HUKOMMELSESTIMULERENDE TERAPI – HST 13.10.20

13. og 14. oktober arrangerer Kløveråsen nettbasert kurs i hukommelsestimulerende terapi i samarbeid med Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse. Tittel Kursstart Varighet Påmelding Legg i kalender

13. oktober 2020

13. og 14. oktober 2020, arrangerer Kløveråsen i samarbeid med Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse, nettbasert kurs i hukommelsestimulerende terapi.

Det arrangeres samme kurs to påfølgende dager.

Delta 13. eller 14.10.20, kl. 08:30 – 15:00

Forelesningene gjennomføres via Teams, og deltakerne klikker seg inn på tilsendt lenke.

Dere må ha tilgang på en PC / laptop med web-kamera og mikrofon.

Kursansvarlig: Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse v/ Thale Kinne Rønqvist, nevropsykolog og Kari Kvaal, professor INN – Høgskolen Innlandet.

Velkommen på kurset der du kan lære en metode for å bruke ulike aktiviteter og for å stimulere hukommelse og kognisjon hos personer med mild og moderat grad av demens/kognitiv svikt.

HST bygger på «Cognitive Stimulation Therapy – CST» som er en evidensbasert metode utviklet i England og som har vist seg å ha effekt på hukommelse og generell livskvalitet hos personer med demens. HST benytter ulike aktiviteter for systematisk å stimulere kognisjonen hos personer med mild og moderat grad av demens/kognitiv svikt.

HST tenkes inn som en del av det eksisterende tilbudet ved dagaktivitetssenteret/institusjonen.

Kurset baserer seg på boken: Hukommelsesstimulerende terapi, utgitt av Universitetsforlaget i 2018. Boken inngår som kursmateriell og sendes deltakerne før kursstart.

Vi anbefaler at minst to ansatte fra hver avdeling som melder seg til opplæringen, da det kreves to gruppeledere for å gjennomføre de to ukentlige sesjonene à 45 minutter.

HST-behandling kan gjennomføres av alle som arbeider med personer med demens; omsorgsarbeidere, miljøpersonale, aktivitører, ergoterapeuter, sykepleiere, leger og psykologer.

Pris: kr. 1600,-

Det er plass til 24 deltagere pr kurs.

En uke i forkant av kurset gjennomføres en test av e-postadressene dere sender inn, så da vil dere få beskjed om å være tilgjengelig på et gitt tidspunkt.

En stor del av kurset består av praktiske øvelser og refleksjon, og deltakerne må utføre øvelsene med kolleger de sitter sammen med på kursdagen. Det anbefales derfor at kursdeltakere ikke sitter alene.

Viktig å være tidlig for å sikre seg plass. Først til mølla!

Ved avbestilling etter 02.10.20 refunderes ikke kursavgift. Avmelding må gjøres skriftlig til: post@kloverasen.no 

Ved spørsmål, ta kontakt med:
Hilde Finstad, Susanne Eriksen, Klaus Amundsen eller Bodil Olsen

Tlf: 75 55 16 10

All påmelding skjer via vår hjemmeside: kloverasen.no

Praktisk informasjon

Les mer i invitasjonen i vedlegget under.

Kursplan

Kursstart 13. oktober 2020 Dag 1 08:30-15:00 (tirsdag 13.10) Varighet 6.5 timer Instruktør Nasjonal kompetansetjeneste for Aldring og helse Ansvarlig Bodil Olsen Pris kr 1.600,- Bindende påmelding Ja Påmelding 06.10.2020 23:59 Legg i kalender